#etoleyksin

 

Et ole yksin - mistä on kyse?

 

Voimisteluliitto on mukana Väestöliiton koordinoimassa hankkeessa, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja vähentää kaikenlaista häirintää, syrjintää ja kiusaamista liikunnassa ja urheilussa. Tämä viesti on lähetetty seuroille ja lisenssinhaltijoille, koska on tärkeää, että kaikilla on mahdollisuus harrastaa voimistelua turvallisessa ympäristössä.

Palvelu tarjoaa sekä puhelimitse että chatin välityksellä apua nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille, jotka harrastavat urheilua.

Palvelu löytyy osoitteesta www.etoleyksin.fi. Puhelin päivystää numerossa 0800 144644 ma-ti 14-17.30 ja chat ke-to 14-17.30 (etoleyksin.fi). Palvelu on toteutettu Veikkauksen tuella.

 

Mitä on epäasiallinen käytös?

 

Epäasiallinen käyttäytyminen on yleisen hyvän tavan vastaista käyttäytymistä tai lainvastaista käyttäytymistä toista kohtaan. Se on järjestelmällistä, jatkuvaa tai kertaluontoista toista alistavaa toimintaa joko tekona tai laiminlyöntinä. Se voi olla mm.

- toistuvaa henkilön ominaisuuksien, luonteenpiirteiden tai yksityiselämän mustamaalausta
- treeniyhteisön ulkopuolelle jättämistä
- huutamista, haukkumista, asiatonta nimittelyä, pahan puhumista toisesta tai naurunalaiseksi saattamista
- fyysistä väkivaltaa tai sillä uhkailua
- epäasiallista valta-aseman väärinkäyttöä
- seksuaalista häirintää
- sukupuoleen perustuvaa häirintää
- päihteisiin liittyvää epäasiallista käytöstä

Voimisteluliitto ei hyväksy epäasiallista käytöstä missään muodossa ja haluaa että kaikki voivat kokevansa kuulua mukaan voimisteluun. Tätä varten olemme konkreettisesti tehneet työtä sen eteen kehittämällä yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman päivitystyön yhteydessä oheismateriaalia tukemaan seurojen yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyön toteuttamista. Oheismateriaalit, johon kuuluu mm. muistilista ja huonetaulu näistä asioista, julkaistaan vuoden 2019 alussa - pysy siis kuulolla!